30-Iunie-2017

Cum ne îmbrăcăm la o şedinţă foto înainte de nuntă

Expresia Save The Date este folosită mult în vestul Europei, dar și mai mult în Statele Unite al Americii, unde cuplul care urmează să se căsătorească participă la o ședintă foto numită Save the Date.Ce înseamnă cu adevărat și ce implică o astfel de ședință foto este explicat în acest blog,sau cel puţin încerc sa fac acest lucru fără să aduc plictiseala în discuţie.

Înainte de a începe acest articol din blogul meu pentru tinerii care urmează să se căsătorească și nu numai, vreau să fac unele clarificări în ceea ce însemnă cu adevărat expresia Save The Date. În unele cazuri se mai folosește și expresia "Save The Day" care are aceeași valoare ca și expresie.

În cazul de față "Save the Date" sau "Salveaza data (ziua)", nu vrea decât să pună emfază pe o anumită zi din viitorul apropiat când urmează să fi invitat la nunta celor care îți vor trimite o invitație de nuntă. Prin această ședintă foto și mai ales prin fotografiile pe care cei doi le primesc de la fotograf, ei produc o invitație de nuntă numită......ați ghicit "Save the Date", ca nu cumva în data înscrisă pe acea invitație să fi plecat din localitate sau să nu poți onora invitația la nuntă.

Această expresie a devenit atât de populară printe noii căsătoriți și mai ales printre fotografii profesioniști, că a devenit expresia de referință pentru ședința foto înainte de nuntă. Așa că acum aproape toata lumea se referă la ședința foto de logodnă ca ședința foto Save The Date.

blog-1
blog-3

Personalitatea cuplului și fotografiile

Fie că ești Fotograf Profesionist de Nuntă în Cluj sau ești Fotograf Profesionist de nuntă în Beclean, ședinta foto înainte de nuntă sau ședința foto Save The Date, nu este parte din fotografia de nuntă propriu zisă. În cazul meu acest tip de fotografie face parte din serviciile de nuntă fotografice pe care eu le ofer noilor cupluri care urmează să se căsătorească.

Pentru cupluri, această ședință foto de logodnă este și primul lor contact cu un fotograf profesionist de nuntă. De cele mai multe ori același fotograf care le face poze la ședința foto "Save the date" este și cel care o să fie prezent în ziua nunții lor și va imortaliza cele mai importante și emoționante momente ale nunții.

Atât pentru noul cuplu cât și pentru fotograful profesionist, această ședință foto înainte de nuntă nu este altceva decât o oportunitate ca ei să se cunoască mai bine, să afle care sunt cele mai favorabile poziții fotografice în care cuplul arată foarte natural și relaxat, cu zâmbete neforțate, astfel încât imaginile obținute să arate realizate cât mai naturale. În acest fel reîntâlnirea cu fotograful în ziua nunții lor sau la ședința foto Trash the dress este mai relaxantă și mai prietenoasă.

Emoțiile surprinse în fotografiile de la ședinta foto de logodnă depind foarte mult de personalitatea cuplului, dar și de cât de confortabil se simte cuplul cu fotograful care îi fotografiază. Noul cuplu începe să se obișnuiască cu idea că ei sunt în centrul atenției, iar în ziua nunții lor or să se comporte ca atare atunci când fotograful își îndreaptă aparatul foto spre ei.

Multe persoane care nu au avut contact cu un fotograf profesionist înainte de ziua nunții lor, care să-i îndrume cum să stea în poze și să le explice "de ce așa, și nu așa", sunt foarte surprinși în ziua nunții lor când fotograful încearcă să-i îndrume cum să pozeze și ei sunt stresați, încep să se gândească la felul cum stau, cum o sa iasă poza, încep să transpire că toată lumea se uită la ei.

blog-7
blog-8

Locația

Locația în care cuplul vrea să fie fotografiat este aleasă de ei sau de fotograf, sau împreună cu fotograful. Poate să fie un loc cu o semnificație aparte în viața cuplului. Primul lor sărut, primul "Te iubesc!" sau locul unde el a pus întrebarea "- Vrei sa fi soția mea?". Nu trebuie ca toată ședința foto să fie în aceeași locație, dar poate include aceste locuri minunate și pline de emoție pentru cuplu.

Pentru mine ca și fotograf îmi place să fotografiez cuplurile în locații noi, în care nu am mai fost, încercand să adaug mai multă diversificare şi originalitate fotografiilor. Aceste imagini sunt de obicei foarte sentimentale dând ocazia cuplului să retrăiască în timp, acele momente când ei s-au hotărât să se căsătorească. Mulți tineri au puse pe perete două tablouri. Unul cu ei înainte de nuntă și altul din ziua nunții.

blog-2
blog-10

Cum ne îmbrăcăm la o ședință foto de logodnă ?

Spre deosebire de ședința foto după nuntă sau "Trash the Dress", unde cuplul proaspăt căsătorit este îmbrăcat în ținuta de gală, la acest tip de sesiune foto, îmbrăcămintea trebuie să fie cât mai lejeră. Să exprime cât mai bine personalitatea cuplului și felul lor de a se îmbrăca zi de zi. Dacă ea este genul de femeie care toată ziua este încălțată cu pantofi cu toc jos, atunci și la ședinta foto ar fi bine să fie încălțată cu ceva asemănător.

E păcat să te îmbraci sau să te încalți cu ceva care nu te reprezintă sau nu este în sincronizare cu personalitatea ta. De asemenea ar trebui ca și cuplul să fie îmbrăcat în culori apropiate unul de celălalt. Evitați tricouri cu înscrisuri sau însemne care nu se potrivesc cu mesajul care vreți să îl transmiteți prin aceste fotografii.

Încercați să vă mențineți în ceva de genul : Barbații - Pantofi negri, cu pantalonii de culoare închisă sau deschisă și cămașa în același ton. La femei: O rochiță de vară (dacă e vară) sau o rochie în culoarea favorită,pantaloni care să fie în ton cu îmbrăcămintea bărbatului. Evitați pe cât posibil îmbrăcămintea incomodă, sau -MAI ALES- încălțămintea.

Pe timp de vară exact un sacou strâns pe corp ai nevoie ca să nu mai poți respira şi să te gândeşti "Oare cate poze mai facem ?" , că m-am săturat. Cel mai important este să fiți confortabili. Restul vine de la sine. Ai încredere în fotograf și acceptă indicațiile care ți le spune.

Nu este o regulă generală, dar o astfel de ședintă foto durează în jur de 30 de minute pana la 1 oră. De cele mai multe ori nici nu îți dai seama că timpul poate trece așa repede, iar pe când v-ați obișnuit să fiți fotografiați, sesiunea foto s-a terminat. Fiecare cuplu și fotograf în egală măsură, au preferințele proprii în ceea ce privește felul cum se îmbracă sau cum se fotografiază.

În final tot ceea ce contează este ca toată lumea să plece de la o asemenea ședință foto cu o experiență plăcută în minte.

blog-9
fb