Pregătitul Miresei

Bine ai venit pe pagina blogului meu.Prin acest blog nu încerc sa acoper tot ce se poate întampla sau nu, în ziua nunţii.Mai mult încerc sa atrag atenţia asupra vitezei cu care timpul trece in prima parte a nunţii până mirele vine dupa mireasă.

Pregătitul Miresei cuprinde unele dintre cele mai importante și emoționante momente din ziua nunții. Sunt nunți unde atât mirele cât și mireasa se pregătesc în aceeași casă, clădire, cameră de hotel, etc.

Însă o mare parte dintre nunțile la care am participat ca și fotograf, mireasa se pregătea într-o locație separată de cea a mirelui. Amândoi mirii, indiferent de locul pregătirii, sunt mereu înconjurați de familie, de prieteni apropiați sau de domnișoarele de onoare (în cazul miresei).

Nu am vazut două nunți la fel, în care pregătirea miresei sau a mirelui să fie identice. Am participat la o nuntă unde mireasa a fost înconjurată de 7 domnișoare de onoare, iar la altă nuntă, mireasa se pregătea doar cu mama ei și sora cea mică. Uneori mirele se pregătește de unul singur, sau este ajutat de câţiva prieteni apropiați.

Au fost câteva evenimente unde pregătirea miresei a durat 3-4 ore, în timp ce mirele era pregătit în 15 minute.Că sunt 15 minute sau 3 ore de pregătiri, în final toată lumea o să fie pregătită, însă nu trebuie ignorate toate detaliile care pot fi trecute cu vederea din cauza lipsei de timp alocată acestor pregătiri.

Sfatul meu pentru tinerii care se căsătoresc este să alcătuiască un plan cu fotograful si videograful de nuntă înainte de nuntă pentru a fi siguri că există destul timp pentru o acoperire cât mai completă a acestui eveniment important.

display
coafura-bistrita

Ce fel de fotografii vor fi făcute în acest timp?

Se începe de obicei, prin fotografierea atmosferei în care are loc acțiunea. Locația este de obicei camera miresei sau a mirelui și se folosesc lucruri care au însemnătate pentru cei care se căsătoresc, precum fotografii înrămate făcute când mirele sau mireasa au absolvit liceul și alte obiecte care au o tentă personală.

Fiecare fotograf de nuntă are rutina sa în care îi place să fotografieze aceste pregătiri, iar de obicei aici se fac acele fotografii de detaliu, care includ fotografierea inelului de logdnă, a verighetelor de nuntă, pantofii de mireasă, butonii de la camașa mirelui, cravata sau papionul mirelui,buchetul de flori al miresei,și nu în ultimul rând, rochia de mireasă.

Nu trebuie însă petrecut prea mult timp făcând aceste fotografii de detaliu, pentru că la fel de importante sunt fotografiile momentelor care arată emoția și dinamica dintre persoanele implicate în acest proces de pregatire al miresei sau mirelui.

Nu vreau să pierd acel moment când tatăl își îmbrățișează fiica, astăzi mireasă, amândoi realizând că un nou capitol în viața lor începe. Sau momentul când mama mirelui are ochii în lacrimi, pentru că a venit ziua când fiul ei se căsătorește și pleacă la casa lui. Aceste momente care sunt surprinse de fotograf vor spune povestea mirilor în anii care urmează. Iar ori de câte ori vor privi acele fotografii de la nunta lor, acele momente unice vor fi retrăite din nou.

pantofi-cu-toc-mireasa-bistrita
machiaj-bistrita

Cât timp este necesar pentru pregătirea mirilor?

De obicei detaliile în ceea ce privește pregătirea mirilor se discută cu fotograful cu cel puțin două săptămâni înainte de ziua nunții.Trebuie avut în considerare mereu unde se pregătește mirele și la ce distanță este el față de locația miresei,sau dacă se plecă din aceeaşi locaţie.

Trebuie de asemenea considerat timpul alocat pregătirilor. Nu încercați să îngrămădiți pregătirea mirilor la o oră înainte de ceremonia oficială a stării civile. O astfel de alocare a timpului face ca toată lumea să fie stresată că nu este timp destul pentru pregătiri. Au existat cazuri când rochia de mireasă a trebuit alterată puțin în zona taliei, un nasture s-a descusut și a trebuit recusut din nou etc. Acestea sunt doar câteva exemple de lucruri neprevăzute care apar în astfel de situații.

machiaj-sangeorz-bai

O regulă foarte importantă la pregătirea miresei și a mirelui este ca toți cei care participă la aceste pregătiri să fie deja îmbrăcați în hainele lor oficiale de nuntă. Multe fotografii care documentează aceste pregătiri sunt făcute atunci când mirele sau mireasa este ajutată de sora sau mama sa,domnişoarele de onoare să îmbrace rochia de mireasă, sau când mireasa este în rochia de mireasă și domnișoarele de onoare îi închid rochia la spate.

Acest moment se vrea fotografiat cu toată lumea arătând cât mai prezentabil, folosind ținutele de gală. Cum ar arăta această fotografie cu o mireasă frumoasă, îmbrăcată în rochia de mireasă, având și trena cu voalul, iar în jurul ei 5 persoane feminine îmbrăcate foarte comod în tricouri colorate și inscripționate, unele cu șlapi, altele fară....ca să nu mai vorbim de lipsa machiajelor care pot face o semnificativă diferență mai târziu când se verifică pozele pe Facebook sau în diferite reşele de socializare.

Pregătirea mirilor nu înseamnă doar ,pregătirea lor exclusiv! Înseamnă și modul cum își amintesc această zi. Este ziua lor și le trebuiesc respectate dorințele până în cele mai mici detalii. Toată lumea trebuie să fie pregătită până atunci. Acea zi este despre ei și nu despre inconveniențele prietenilor sau rudelor de a se conforma cu programul zilei.

Bineînțeles că întotdeauna există excepții de la regulă, dar trebuie încercat ca aceste excepții să nu ruineze ziua nunții și fotografiile de nuntă.De preferat este ca toate aspectele nunţii să fie discutate cu fotograful înainte de nuntă ca să nu existe surprize care sa altereze programul din ziua nunţii.

cel-mai-bun-fotograf-de-nunta-bistrita
verighete-pentru-miri